Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με τη ματιά ενός συνειδητοποιημένου νέου...

Του Βασίλη Παπαγιαννίδη, φοιτητή Νομικής

Η Ελλάδα έχει περάσει πολλά… Πολέμους, επαναστάσεις, κατοχή, εμφυλίους, πραξικοπήματα αλλά και πολλές άλλες συμφορές, όπως για παράδειγμα το Κυπριακό. Κι όμως σε κάθε δυσκολία, παρά τις διαφωνίες τους, οι Έλληνες ενώνονταν και αντιμετώπιζαν όλοι μαζί κάθε κίνδυνο που απειλούσε την ανεξαρτησία της χώρας… μέχρι σήμερα τουλάχιστον.
Τον Οκτώβριο του 1940 ο δικτάτορας της Ιταλίας, Μουσολίνι αξίωσε από την Ελλάδα να γίνει δορυφόρος της Ιταλίας. Η απάντηση του τότε δικτάτορα Μεταξά ήταν ΟΧΙ. Μια απάντηση που εξέφραζε πλήρως το λαϊκό αίσθημα. Συνεπώς το ΟΧΙ ήταν απάντηση όλων των Ελλήνων στις Ιταλικές βλέψεις. Το ίδιο έγινε και με τους Γερμανούς. Η Ελλάδα αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια τους εχθρούς της.
Και φθάσαμε το 2011 μ.Χ στην Ελληνική Δημοκρατία. Μια δημοκρατία, όμως, που δεν εκφράζει το λαϊκό αίσθημα ούτε στο ελάχιστο. Που λέει πάντα ΝΑΙ σε ό,τι της ζητήσουν οι ξένοι επίδοξοι κατακτητές. Αυτοί αποδείχτηκαν πιο έξυπνοι από τους Ναζί. Μα γιατί να ρισκάρουν με πόλεμο και ενδεχόμενες  απώλειες προκειμένου να κατακτήσουν την Ελλάδα; Κι έτσι τη χτύπησαν στην οικονομία, εκμεταλλευόμενοι την κακοδιαχείρισή της τα τελευταία χρόνια. Για την εφαρμογή του σχεδίου τους τοποθέτησαν μια κυβέρνηση πιστή σε αυτούς, που δε διαφέρει σε πολλά από την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου.
Οι Έλληνες είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται, την αξιοπρέπειά τους να χάνεται και το κύρος της Ελλάδας να εκμηδενίζεται. Κι όμως, δεν έκαναν τίποτα επηρεασμένοι από την προπαγάνδα των Μἐσων Μαζικής Ενημέρωσης που στήριζαν τα κυβερνητικά μέτρα πείνας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Μέχρι που ήρθαν οι Ισπανοί να τους ξυπνήσουν… «ΣΣΣ!…Οι Έλληνες κοιμούνται ακόμη» έγραψαν οι «αγανακτισμένοι» Ισπανοί… Και πράγματι οι Έλληνες ξύπνησαν και έδειξαν το πόσο αγανακτισμένοι είναι, όταν μαζεύονταν κατά χιλιάδες έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα. Η Αριστερά προσπάθησε να καπηλευτεί το λαϊκό κίνημα. Δεν τα κατάφερε γιατί η Αριστερά εκπροσωπείται στη Βουλή ενώ ο λαός όχι.
 
Ο εντολοδόχος των κατακτητών, όμως, βρήκε τη λύση να κάμψει την οργή του λαού. Αρχικά με προβοκάτσιες που οδήγησαν σε επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του πλήθους με χημικά… και στη συνέχεια με έναν ανασχηματισμό - ή μάλλον ανακατανομή - υπουργών για να θολώσει τα νερά… Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Ο κόσμος αραίωσε, οι πλατείες άδειασαν και ο δρόμος άνοιξε για τους δωσίλογους της Βουλής να συνεχίσουν το προδοτικό και αντιλαϊκό τους έργο με την πολύτιμη βοήθεια των δημοσιογράφων. Και οι Έλληνες κοιμήθηκαν ξανά….
Σήμερα στην Ελλάδα αμφισβητείται η ίδια η έννοια της δημοκρατίας. Γιατί δημοκρατία δεν είναι να μας κυβερνά το ΠΑ.ΣΟ.Κ, η Ν.Δ. ή το Κ.Κ.Ε ., αλλά αυτός που κυβερνά (όποιος κι αν είναι) να κυβερνά με βάση τη θέληση του λαού. Αυτό σημαίνει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Κι αυτό θέλουν οι Έλληνες. Ας ελπίσουμε να ξαναξυπνήσουν και να απαιτήσουν τα δικαιώματα που καθημερινά τους στερούν, για το καλό όλων μας…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΟΡΙΣΤΩΝ Β΄ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ἔστην: ἔβην, ἔγνων, ἔδραν, ἔφυν, ἐρρύην

Ορισμένα ρήματα της α΄ συζυγίας (ρήματα σε -ω) σχηματίζουν τον αόριστο β΄ κατά τα ρήματα σε  -μι  και κλίνονται όπως ο αόριστος  ἔστην . Τα ρήματα αυτά είναι τα εξής: Ενεστώτας Αόριστος β΄ ἁλίσκομαι βαίνω γηράσκω γιγνώσκω (ἀπο)διδράσκω δύομαι ζήω,-ῶ ῥέω φθάνω φύομαι ἑάλων / ἥλων ἔβην ἐγήραν ἔγνων (ἀπ)έδραν ἔδυν ἐβίων ἐρρύην ἔφθην ἔφυν Παραδείγματα:  βαίνω   Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή ἔβην ἔβης ἔβη ἔβημεν ἔβητε ἔβησαν βῶ βῇς βῇ βῶμεν βῆτε βῶσι(ν) βαίην βαίης βαίη βαίημεν / βαῖμεν βαίητε / βαῖτε βαίησαν / βαῖεν βῆθι βήτω - βῆτε βάντων / βήτωσαν βῆναι βὰς βᾶσα βὰν γιγνώσκω   Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή ἔγνων ἔγνως ἔγνω...

Σύμπτυξη δευτερεύουσας πρότασης σε μετοχή

Ουσιαστικά πρόκειται για την αντίστροφη πορεία της ανάλυσης της μετοχής σε πρόταση. Γενικά , κατά τη σύμπτυξη μίας δευτερεύουσας πρότασης σε μετοχή , ανεξαρτήτως είδους, παρατηρούνται οι εξής μεταβολές : 1. Φεύγει ο σύνδεσμος εισαγωγής της δευτερεύουσας πρότασης. 2. Το ρήμα της δευτερεύουσας πρότασης μετατρέπεται σε μετοχή στον ίδιο χρόνο του ρήματος. 3. Αν η δευτερεύουσα πρόταση εκφέρεται με δυνητική έγκλιση, τότε η μετοχή θα είναι και αυτή δυνητική. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ A.     Το υποκείμενο του ρήματος γίνεται υποκείμενο της μετοχής. Διακρίνονται δύο περιπτώσεις : ·          Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε ονομαστική , όταν το υποκείμενο του ρήματος εξάρτησης και το υποκείμενο της δευτερεύουσας πρότασης είναι το ίδιο. π.χ. Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὅτι ἐσμὲν δυνατοὶ = Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὄντες δυνατοί. ·          Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε πλάγια πτώση ( ΓΕΝ-ΔΟΤ-Α...

Συνηρημένα ρήματα (κλίση, θεωρία, ασκήσεις)

ΣΥΝΗΡΗΜΕΝΑ ΡΗΜΑΤΑ ΣΕ -αω Στα συνηρημένα ρήματα της αʹ τάξης  (-άω)  στον ενεστώτα και τον παρατατικό γίνονται οι ακόλουθες συναιρέσεις:  ᾰ + ε, η → ᾱ ᾰ + ει, ῃ → ᾳ ᾰ + ο, ω, ου → ω ᾰ + οι → ῳ τιμάω , -ῶ Ενεργητική Φωνή τιμάω , -ῶ Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή Ενεστώτας τιμῶ τιμᾷς τιμᾷ τιμῶμεν τιμᾶτε τιμῶσιν τιμῶ τιμᾷς τιμᾷ τιμῶμεν τιμᾶτε τιμῶσιν τιμῷμι/-ῴην τιμῷς/-ῴης τιμῷ/-ῴη τιμῷμεν τιμῷτε τιμῷεν τίμα τιμάτω τιμᾶτε τιμώντων/τιμάτωσαν τιμᾶν τιμῶν τιμῶσα τιμῶν Παρατατικός ἐτίμων ἐτίμας ἐτίμα ἐτιμῶμεν ἐτιμᾶτε ἐτίμων Μέλλοντας τιμήσω   Αόριστος ἐτίμησα  Παρακείμενος τετίμηκα  Υπερσυντέλικος ἐτετιμήκειν   Μέση Φωνή τιμάομαι,-ῶμαι Οριστι...