Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο: ένα μοναδικό φαινόμενο

Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο… Οι τρεις αυτές λέξεις δεν κατονομάζουν απλώς την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα αλλά και ένα σπάνιο, «ενδημικό» φαινόμενο.
Πρώτη μέρα, λοιπόν, ο επιτυχών στις εξετάσεις πάει για τις εγγραφές στο ΑΕΙ ή ΤΕΙ που πέρασε. Σε ένα νέο χώρο όμως δεν γνωρίζει πώς να κινηθεί. Και εδώ φαίνεται η πρωτοπορία του ελληνικού Πανεπιστημίου. Το παιδί το πλησιάζει μια κουκλάρα, μακιγιαρισμένη που μόλις βγήκε από το κομμωτήριο ή ένας γυμνασμένος μπρατσαράς που προθυμοποιούνται αφιλοκερδώς να βοηθήσουν το νέο. Μάλιστα αφού τον κατατοπίσουν και τον βοηθήσουν στις εγγραφές του ζητούν και το τηλέφωνό του για να τον ενημερώσουν για την έναρξη των μαθημάτων!!!!!!!!! Όταν δε αρχίζουν και τα μαθήματα… Όλη τη μέρα τα άτομα αυτά και πάλι αφιλοκερδώς μοιράζουν σημειώσεις!!!!!!!
Όμως το ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει εφεύρει και τρόπο για να καταπολεμά το άγχος των φοιτητών….Οι τοίχοι είναι γεμάτοι αφίσες και τα έδρανα στα αμφιθέατρα είναι πολύχρωμα και γραμμένα με φράσεις που αναπτύσσουν την φαντασία των φοιτητών και συμβάλλουν αποφασιστικά στην καλλιέργειά τους.
Το ελληνικό Πανεπιστήμιο προστατεύει την ελευθερία του κάθε φοιτητή καθώς και το δικαίωμά του να εκφράζεται. Γι’αυτό και υπάρχουν παρατάξεις που εκπροσωπούν όλες τις ιδεολογίες και φροντίζουν να ενημερώνουν τους φοιτητές για σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας όπως αυτό της νυχτερινής διασκέδασης για παράδειγμα. Αυτές οι παρατάξεις δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τα ξεφτιλισμένα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας, όπως άλλωστε ισχυρίζονται και οι εκπρόσωποί τους. Όσο για το που βρίσκουν τα χρήματα για τη δράση τους… Μα που αλλού;;; Με ιδρώτα τους τα κερδίζουν……
Ένα τόσο υψηλών προδιαγραφών Πανεπιστήμιο δε μπορεί να είναι μέρος της παρηκμασμένης ελληνικής κοινωνίας. Αλλά έχουν προνοήσει κάποιοι και γι’αυτό!!!Τα Πανεπιστήμια είναι αυτόνομα και η αστυνομία απαγορεύεται να εισέλθει σε αυτά. Αυτό το πρωτοποριακό φαινόμενο, γνωστό ως άσυλο δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αναπτύξουν πλήρως την προσωπικότητά τους. Γι’αυτό στο εσωτερικό των ΑΕΙ συμβαίνουν διάφορες δραστηριότητες όπως πχ ξύλο μεταξύ των παρατάξεων, καταλήψεις, φιλοξενία λαθρομεταναστών και πολλά άλλα.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Μπορεί η χώρα μας να περνά δύσκολες ώρες αλλά τα Πανεπιστήμιά μας είναι πολύ μπροστά… Καλώς ήλθες πρωτοετή φοιτητή στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΟΡΙΣΤΩΝ Β΄ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ἔστην: ἔβην, ἔγνων, ἔδραν, ἔφυν, ἐρρύην

Ορισμένα ρήματα της α΄ συζυγίας (ρήματα σε -ω) σχηματίζουν τον αόριστο β΄ κατά τα ρήματα σε  -μι  και κλίνονται όπως ο αόριστος  ἔστην . Τα ρήματα αυτά είναι τα εξής: Ενεστώτας Αόριστος β΄ ἁλίσκομαι βαίνω γηράσκω γιγνώσκω (ἀπο)διδράσκω δύομαι ζήω,-ῶ ῥέω φθάνω φύομαι ἑάλων / ἥλων ἔβην ἐγήραν ἔγνων (ἀπ)έδραν ἔδυν ἐβίων ἐρρύην ἔφθην ἔφυν Παραδείγματα:  βαίνω   Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή ἔβην ἔβης ἔβη ἔβημεν ἔβητε ἔβησαν βῶ βῇς βῇ βῶμεν βῆτε βῶσι(ν) βαίην βαίης βαίη βαίημεν / βαῖμεν βαίητε / βαῖτε βαίησαν / βαῖεν βῆθι βήτω - βῆτε βάντων / βήτωσαν βῆναι βὰς βᾶσα βὰν γιγνώσκω   Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή ἔγνων ἔγνως ἔγνω...

Σύμπτυξη δευτερεύουσας πρότασης σε μετοχή

Ουσιαστικά πρόκειται για την αντίστροφη πορεία της ανάλυσης της μετοχής σε πρόταση. Γενικά , κατά τη σύμπτυξη μίας δευτερεύουσας πρότασης σε μετοχή , ανεξαρτήτως είδους, παρατηρούνται οι εξής μεταβολές : 1. Φεύγει ο σύνδεσμος εισαγωγής της δευτερεύουσας πρότασης. 2. Το ρήμα της δευτερεύουσας πρότασης μετατρέπεται σε μετοχή στον ίδιο χρόνο του ρήματος. 3. Αν η δευτερεύουσα πρόταση εκφέρεται με δυνητική έγκλιση, τότε η μετοχή θα είναι και αυτή δυνητική. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ A.     Το υποκείμενο του ρήματος γίνεται υποκείμενο της μετοχής. Διακρίνονται δύο περιπτώσεις : ·          Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε ονομαστική , όταν το υποκείμενο του ρήματος εξάρτησης και το υποκείμενο της δευτερεύουσας πρότασης είναι το ίδιο. π.χ. Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὅτι ἐσμὲν δυνατοὶ = Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὄντες δυνατοί. ·          Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε πλάγια πτώση ( ΓΕΝ-ΔΟΤ-Α...

Συνηρημένα ρήματα (κλίση, θεωρία, ασκήσεις)

ΣΥΝΗΡΗΜΕΝΑ ΡΗΜΑΤΑ ΣΕ -αω Στα συνηρημένα ρήματα της αʹ τάξης  (-άω)  στον ενεστώτα και τον παρατατικό γίνονται οι ακόλουθες συναιρέσεις:  ᾰ + ε, η → ᾱ ᾰ + ει, ῃ → ᾳ ᾰ + ο, ω, ου → ω ᾰ + οι → ῳ τιμάω , -ῶ Ενεργητική Φωνή τιμάω , -ῶ Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή Ενεστώτας τιμῶ τιμᾷς τιμᾷ τιμῶμεν τιμᾶτε τιμῶσιν τιμῶ τιμᾷς τιμᾷ τιμῶμεν τιμᾶτε τιμῶσιν τιμῷμι/-ῴην τιμῷς/-ῴης τιμῷ/-ῴη τιμῷμεν τιμῷτε τιμῷεν τίμα τιμάτω τιμᾶτε τιμώντων/τιμάτωσαν τιμᾶν τιμῶν τιμῶσα τιμῶν Παρατατικός ἐτίμων ἐτίμας ἐτίμα ἐτιμῶμεν ἐτιμᾶτε ἐτίμων Μέλλοντας τιμήσω   Αόριστος ἐτίμησα  Παρακείμενος τετίμηκα  Υπερσυντέλικος ἐτετιμήκειν   Μέση Φωνή τιμάομαι,-ῶμαι Οριστι...