Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Δ'Ράιχ κατακτά την Ευρώπη


Τέλη 2011 μ.Χ. Οι δυνάμεις του άξονα προελαύνουν στην Ευρώπη. Η συμμαχία της Γερμανίας του Φύρερ και της Γαλλίας του Κλόουν έχουν δημιουργήσει μια πανίσχυρη συμμαχία στην οποία κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν μπορεί να αντισταθεί. Ο Φύρερ δε λέγεται Χίτλερ αλλά Μέρκελ ενώ ο σύμμαχός της Κλόουν δε λέγεται Μουσολίνι αλλά Σαρκοζί. Η συμμαχία αυτή είναι γνωστή και ως «Μερκοζί».
Η Μέρκελ φάνηκε πιο έξυπνη απ’τον προηγούμενο Φύρερ. Γιατί να χυθεί αίμα; Όχι βέβαια, δε χρειάζονται απώλειες για το πανίσυρο Δ’Ράιχ.Η οικονομία είναι πιο αποτελεσματική από τα τεθωρακισμένα και μπορεί να αξιοποιηθεί άνετα από τη Γερμανία. Ο Σαρκοζί γνέφει παντού καταφατικά αναγνωρίζοντας το μεγαλείο και τη δύναμη της συμμάχου του. Έτσι μπροστά στην οικονομική δύναμη του άξονα οι ελεύθεροι λαοί καταρέουν ένας-ένας: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία... Η Γερμανία φαίνεται να πετυχαίνει αυτό που 70 χρόνια πριν απέτυχε: Να πατάξει την Ευρώπη και μάλιστα χωρίς απώλειες γι’αυτήν.
Και έτσι φτάσαμε στη 12η Δεκεμβρίου. Η Γερμανία, σε συνεδρίαση των Ευρωπαϊκών κρατών, επιβάλλει με τη στήριξη της Γαλλίας τις θέσεις της στους κατακτημένους και συγκεκριμένα:
·         Συνταγματική καθιέρωση της υποχρέωσης για ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.
·         Αυστηρότερο έλεγχο (και αυτόματες κυρώσεις) των κανόνων που διέπουν τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ.
·         Ασφυκτική εποπτεία και αξιολόγηση των προσχεδίων προϋπολογισμού.
Η Μέρκελ επιτυγχάνει τη συγκατάθεση των Ευρωπαϊκών κρατών αφού έχει ασκήσει σε αυτά πίεση και βία. Όμως, δεν προσυπογράφουν όλοι. Το Ηνωμένο Βασίλειο, απλά ένα φάντασμα της άλλωτε πανίσχυρης Βρετανικής Αυτοκρατορίας, αρνείται να πέσει θύμα στον εκβιασμό του θηλυκού Φύρερ. Προτεργάτης της άρνησης των Βρετανών είναι ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας που ως νέος Τσώρτσιλ συνεχίζει να αντιστέκεται και αρνείται να υποταχθεί, θέτοντας πάνω απ’όλα το συμφέρον της Πατρίδας του.
Θα καταφέρει άραγε ο άξονας να διαλύσει την αντίσταση των Βρετανών;
Ένα είναι σίγουρο.Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΟΡΙΣΤΩΝ Β΄ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ἔστην: ἔβην, ἔγνων, ἔδραν, ἔφυν, ἐρρύην

Ορισμένα ρήματα της α΄ συζυγίας (ρήματα σε -ω) σχηματίζουν τον αόριστο β΄ κατά τα ρήματα σε  -μι  και κλίνονται όπως ο αόριστος  ἔστην . Τα ρήματα αυτά είναι τα εξής: Ενεστώτας Αόριστος β΄ ἁλίσκομαι βαίνω γηράσκω γιγνώσκω (ἀπο)διδράσκω δύομαι ζήω,-ῶ ῥέω φθάνω φύομαι ἑάλων / ἥλων ἔβην ἐγήραν ἔγνων (ἀπ)έδραν ἔδυν ἐβίων ἐρρύην ἔφθην ἔφυν Παραδείγματα:  βαίνω   Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή ἔβην ἔβης ἔβη ἔβημεν ἔβητε ἔβησαν βῶ βῇς βῇ βῶμεν βῆτε βῶσι(ν) βαίην βαίης βαίη βαίημεν / βαῖμεν βαίητε / βαῖτε βαίησαν / βαῖεν βῆθι βήτω - βῆτε βάντων / βήτωσαν βῆναι βὰς βᾶσα βὰν γιγνώσκω   Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή ἔγνων ἔγνως ἔγνω...

Σύμπτυξη δευτερεύουσας πρότασης σε μετοχή

Ουσιαστικά πρόκειται για την αντίστροφη πορεία της ανάλυσης της μετοχής σε πρόταση. Γενικά , κατά τη σύμπτυξη μίας δευτερεύουσας πρότασης σε μετοχή , ανεξαρτήτως είδους, παρατηρούνται οι εξής μεταβολές : 1. Φεύγει ο σύνδεσμος εισαγωγής της δευτερεύουσας πρότασης. 2. Το ρήμα της δευτερεύουσας πρότασης μετατρέπεται σε μετοχή στον ίδιο χρόνο του ρήματος. 3. Αν η δευτερεύουσα πρόταση εκφέρεται με δυνητική έγκλιση, τότε η μετοχή θα είναι και αυτή δυνητική. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ A.     Το υποκείμενο του ρήματος γίνεται υποκείμενο της μετοχής. Διακρίνονται δύο περιπτώσεις : ·          Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε ονομαστική , όταν το υποκείμενο του ρήματος εξάρτησης και το υποκείμενο της δευτερεύουσας πρότασης είναι το ίδιο. π.χ. Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὅτι ἐσμὲν δυνατοὶ = Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὄντες δυνατοί. ·          Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε πλάγια πτώση ( ΓΕΝ-ΔΟΤ-Α...

Συνηρημένα ρήματα (κλίση, θεωρία, ασκήσεις)

ΣΥΝΗΡΗΜΕΝΑ ΡΗΜΑΤΑ ΣΕ -αω Στα συνηρημένα ρήματα της αʹ τάξης  (-άω)  στον ενεστώτα και τον παρατατικό γίνονται οι ακόλουθες συναιρέσεις:  ᾰ + ε, η → ᾱ ᾰ + ει, ῃ → ᾳ ᾰ + ο, ω, ου → ω ᾰ + οι → ῳ τιμάω , -ῶ Ενεργητική Φωνή τιμάω , -ῶ Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή Ενεστώτας τιμῶ τιμᾷς τιμᾷ τιμῶμεν τιμᾶτε τιμῶσιν τιμῶ τιμᾷς τιμᾷ τιμῶμεν τιμᾶτε τιμῶσιν τιμῷμι/-ῴην τιμῷς/-ῴης τιμῷ/-ῴη τιμῷμεν τιμῷτε τιμῷεν τίμα τιμάτω τιμᾶτε τιμώντων/τιμάτωσαν τιμᾶν τιμῶν τιμῶσα τιμῶν Παρατατικός ἐτίμων ἐτίμας ἐτίμα ἐτιμῶμεν ἐτιμᾶτε ἐτίμων Μέλλοντας τιμήσω   Αόριστος ἐτίμησα  Παρακείμενος τετίμηκα  Υπερσυντέλικος ἐτετιμήκειν   Μέση Φωνή τιμάομαι,-ῶμαι Οριστι...