Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεγάλη επιτυχία! Αποκαταστάθηκε η όραση της Δικαιοσύνης!!!!


Διάκριση των λειτουργιών…
Υπήρξε πράγματι κάτι επαναστατικό που επέτρεψε τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στις σχέσεις των κυβερνόντων με τους κυβερνώμενους. Ο Κυβερνών έπαψε να είναι αφέντης και έγινε υπόλογος ενώ ο κυβερνώμενος έπαψε να είναι υπήκοος και έγινε πολίτης και μέλος εκλογικού σώματος.
Οι τρεις εξουσίες ή λειτουργίες που αποτελούν το θεμέλιο της δημοκρατίας. Αποτρέπουν το συγκεντρωτικό κράτος και επιτρέπουν τον έλεγχο των κυβερνόντων.
Η νομοθετική εξουσία αποτελείται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών, η εκτελεστική από την κυβέρνηση (και στις δυο μετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) και τέλος η δικαστική εξουσία που την ασκούν τα δικαστήρια της χώρας.
Η διάκριση των εξουσιών προβλέπεται αυστηρά στο άρθρο 26 του ισχύοντος Συντάγματος.
Αυτά όλα για τη θεωρία. Όμως η πράξη διαφέρει κατά πολύ. Μα πάρα πολύ…
Η νομοθετική εξουσία εκβιάζεται από την εκτελεστική και αντίστροφα ενώ η δικαστική αναπτύσσει σχέσεις συμφέροντος με τις άλλες δυο.
Και η διάκριση των εξουσιών;;; Ε… Τέρμα οι διακρίσεις!!!!
Η Ελλάδα είναι η χώρα που αν χρωστάς 200 ευρώ χάνεις το σπίτι σου ενώ αν χρωστάς 200 εκατ. ευρώ δε γίνεται τίποτα και καλοπερνάς εις υγείαν των κορόιδων… Πού είσαι Μοντεσκιέ!!! Το πνεύμα των νόμων έγραψε ο μεγάλος διαφωτιστής. Σήμερα στην ελληνική κοινωνία γράφεται «Το πνεύμα των ελληνικών νόμων και η θαυματουργή αποκατάσταση της όρασης της Δικαιοσύνης!!!!»
Η καημένη η δικαιοσύνη… Τόσα χρόνια τυφλή… Ευτυχώς οι Έλληνες τη βοήθησαν και ξαναβλέπει!!!! Και βλέπει πολύ καλά!!! Τιμωρεί μόνο όσους δε φοβάται!!!Τους άλλους τους έχει συμμάχους. Ε δε μπορεί μόνη της να τα βάλει με όλους.
Γι’αυτό και επιτρέπει την παραβίαση της διάκρισης των λειτουργιών. Σιγά..Ποιος θα το καταλάβει!!!
Ε και όμως το καταλάβαμε… Αργά κάπως αλλά το καταλάβαμε… Από την κρίση; Την ηθική παρακμή; Το κλίμα διάλυση; Δεν ξέρω.
Το χειρότερο είναι ότι ο Έλληνας το ήξερε αυτό. Ήξερε για την αδικία, τη διαφθορά… Και αντί να την πολεμήσει έγινε μέρος της. Και δεν φταίει αυτός. Τον έπεισαν με ανταλλάγματα πολύ (πρόσκαιρα όμως)…
Για την αδικία φταίμε εμείς. Γιατί τελικά δώσαμε την όρασή μας στη Δικαιοσύνη και μείναμε τυφλοί…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΟΡΙΣΤΩΝ Β΄ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ἔστην: ἔβην, ἔγνων, ἔδραν, ἔφυν, ἐρρύην

Ορισμένα ρήματα της α΄ συζυγίας (ρήματα σε -ω) σχηματίζουν τον αόριστο β΄ κατά τα ρήματα σε  -μι  και κλίνονται όπως ο αόριστος  ἔστην . Τα ρήματα αυτά είναι τα εξής: Ενεστώτας Αόριστος β΄ ἁλίσκομαι βαίνω γηράσκω γιγνώσκω (ἀπο)διδράσκω δύομαι ζήω,-ῶ ῥέω φθάνω φύομαι ἑάλων / ἥλων ἔβην ἐγήραν ἔγνων (ἀπ)έδραν ἔδυν ἐβίων ἐρρύην ἔφθην ἔφυν Παραδείγματα:  βαίνω   Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή ἔβην ἔβης ἔβη ἔβημεν ἔβητε ἔβησαν βῶ βῇς βῇ βῶμεν βῆτε βῶσι(ν) βαίην βαίης βαίη βαίημεν / βαῖμεν βαίητε / βαῖτε βαίησαν / βαῖεν βῆθι βήτω - βῆτε βάντων / βήτωσαν βῆναι βὰς βᾶσα βὰν γιγνώσκω   Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή ἔγνων ἔγνως ἔγνω...

Σύμπτυξη δευτερεύουσας πρότασης σε μετοχή

Ουσιαστικά πρόκειται για την αντίστροφη πορεία της ανάλυσης της μετοχής σε πρόταση. Γενικά , κατά τη σύμπτυξη μίας δευτερεύουσας πρότασης σε μετοχή , ανεξαρτήτως είδους, παρατηρούνται οι εξής μεταβολές : 1. Φεύγει ο σύνδεσμος εισαγωγής της δευτερεύουσας πρότασης. 2. Το ρήμα της δευτερεύουσας πρότασης μετατρέπεται σε μετοχή στον ίδιο χρόνο του ρήματος. 3. Αν η δευτερεύουσα πρόταση εκφέρεται με δυνητική έγκλιση, τότε η μετοχή θα είναι και αυτή δυνητική. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ A.     Το υποκείμενο του ρήματος γίνεται υποκείμενο της μετοχής. Διακρίνονται δύο περιπτώσεις : ·          Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε ονομαστική , όταν το υποκείμενο του ρήματος εξάρτησης και το υποκείμενο της δευτερεύουσας πρότασης είναι το ίδιο. π.χ. Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὅτι ἐσμὲν δυνατοὶ = Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὄντες δυνατοί. ·          Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε πλάγια πτώση ( ΓΕΝ-ΔΟΤ-Α...

Συνηρημένα ρήματα (κλίση, θεωρία, ασκήσεις)

ΣΥΝΗΡΗΜΕΝΑ ΡΗΜΑΤΑ ΣΕ -αω Στα συνηρημένα ρήματα της αʹ τάξης  (-άω)  στον ενεστώτα και τον παρατατικό γίνονται οι ακόλουθες συναιρέσεις:  ᾰ + ε, η → ᾱ ᾰ + ει, ῃ → ᾳ ᾰ + ο, ω, ου → ω ᾰ + οι → ῳ τιμάω , -ῶ Ενεργητική Φωνή τιμάω , -ῶ Οριστική Υποτακτική Ευκτική Προστακτική Απαρέμφατο Μετοχή Ενεστώτας τιμῶ τιμᾷς τιμᾷ τιμῶμεν τιμᾶτε τιμῶσιν τιμῶ τιμᾷς τιμᾷ τιμῶμεν τιμᾶτε τιμῶσιν τιμῷμι/-ῴην τιμῷς/-ῴης τιμῷ/-ῴη τιμῷμεν τιμῷτε τιμῷεν τίμα τιμάτω τιμᾶτε τιμώντων/τιμάτωσαν τιμᾶν τιμῶν τιμῶσα τιμῶν Παρατατικός ἐτίμων ἐτίμας ἐτίμα ἐτιμῶμεν ἐτιμᾶτε ἐτίμων Μέλλοντας τιμήσω   Αόριστος ἐτίμησα  Παρακείμενος τετίμηκα  Υπερσυντέλικος ἐτετιμήκειν   Μέση Φωνή τιμάομαι,-ῶμαι Οριστι...