Χρήσιμο Εκπαιδευτικό Υλικό για τα φιλολογικά μαθήματα του Λυκείου. Απευθύνεται σε Συναδέλφους Φιλολόγους αλλά και σε Μαθητές.
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Αρχαία Ελληνική Σοφία και Σύγχρονη Ζωή: Με τη φιλόλογο, Σόνια Σιούτη
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ!
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Κλείστε τη θέση σας τώρα και ζήστε την εμπειρία της αρχαίας ελληνικής σοφίας!
Σας περιμένω!!
Κάθε Τετάρτη
19.00
Ευχαριστώ πολύ το Βιβλιοπωλείο Αιγηίς !
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΙΓΗΙΣ
Ανακαλύψτε πώς οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας σήμερα!
Μέσα από τα έργα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και των Στωικών, θα μάθουμε μαζί αρχαία ελληνικά και θα εξερευνήσουμε πώς οι διαχρονικές τους ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινότητά μας.
Ουσιαστικά πρόκειται για την αντίστροφη πορεία της ανάλυσης της μετοχής σε πρόταση. Γενικά , κατά τη σύμπτυξη μίας δευτερεύουσας πρότασης σε μετοχή , ανεξαρτήτως είδους, παρατηρούνται οι εξής μεταβολές : 1. Φεύγει ο σύνδεσμος εισαγωγής της δευτερεύουσας πρότασης. 2. Το ρήμα της δευτερεύουσας πρότασης μετατρέπεται σε μετοχή στον ίδιο χρόνο του ρήματος. 3. Αν η δευτερεύουσα πρόταση εκφέρεται με δυνητική έγκλιση, τότε η μετοχή θα είναι και αυτή δυνητική. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ A. Το υποκείμενο του ρήματος γίνεται υποκείμενο της μετοχής. Διακρίνονται δύο περιπτώσεις : · Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε ονομαστική , όταν το υποκείμενο του ρήματος εξάρτησης και το υποκείμενο της δευτερεύουσας πρότασης είναι το ίδιο. π.χ. Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὅτι ἐσμὲν δυνατοὶ = Ἡμεῖς ὁρῶμεν ὄντες δυνατοί. · Η μετοχή και το υποκείμενό της τίθενται σε πλάγια πτώση ( ΓΕΝ-ΔΟΤ-Α...
Σχόλια