Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η λύση είμαστε εμείς...

 Του Βασίλη Παπαγιαννίδη


"Για να κυριαρχήσει το κακό αρκεί οι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα" Ε.Μπερκ

Τα λόγια αυτά έχουν επαληθευτεί πολλές φορές αφότου ειπώθηκαν από το μεγάλο συντηρητικό φιλόσοφο Εντμουντ Μπερκ το 18ο αιώνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία, όπου χωρίς να συναντήσει αντίσταση  κατάφερε να γίνει δικτάτορας της Γερμανίας.

Ωστόσο τα λόγια αυτά, όντας διαχρονικά, βρίσκουν εφαρμογή και στη «μνημονιακή» Ελλάδα του 2011. Οι βουλευτές της κυβέρνησης αν και βλέπουν τη λανθασμένη της πολιτική διστάζουν να αντιδράσουν φοβούμενοι μη χάσουν την καρέκλα τους. Με αυτό τον τρόπο οδηγούν στην «κυριαρχία του κακού», δηλαδή στην υποδούλωση της χώρας σε ξένα συμφέροντα. Ωστόσο υπεύθυνα είναι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν ασκούν σοβαρές πιέσεις απειλώντας με μαζικές παραιτήσεις βουλευτών αλλά παρακολουθούν με αδράνεια την κατάσταση μιλώντας εκ του ασφαλούς.

Η μοναδική λύση είναι να εκπροσωπήσουν πραγματικά όλοι οι βουλευτές τον ελληνικό λαό και να αρνηθούν να συναινέσουν στη διάλυση της ανεξαρτησίας της Ελλάδος αποχωρώντας μαζικά από τη Βουλή.

Πολλοί θα με ρωτούσουν ποια λύση  προτείνω. Ίσως να φανώ υπεραισιόδοξος αλλά θεωρώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς το ΔΝΤ. Άλλωστε η ξένη βοήθεια ποτέ δεν ωφέλησε πραγματικά την Ελλάδα.

Αντίθετα, αυτό που ωφέλησε την Πατρίδα μας ήταν η ενότητα και η ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Η ιστορία μας έχει διδάξει πολλά και, αν τη γνωρίζουμε, μπορούμε να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος. Στο δικό μας χέρι, λοιπόν, είναι η λύση και όχι στο ΔΝΤ ή στην ΕΕ. Ας το καταλάβουν όμως πρώτα οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο.