Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Δια...(περι)κοπές!

Κάνω διακοπές σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει το ρήμα. Διακόπτω από ό,τι με βασανίζει στην πεζή καθημερινότητα. Ήτοι: δε συζητώ για δουλειά, ανεργία, οικονομική κρίση, πολιτική. Απενεργοποιώ το κινητό. Κλείνω την τηλεόραση. Περπατώ στα βότσαλα χωρίς να με νοιάζει που το βερνίκι στα νύχια μου έχει ξεβάψει από το αλάτι της θάλασσας. Ρεμβάζω ακούγοντας το κύμα και τα τζιτζίκια. Παίζω ρακέτες και ας μην είμαι πρωτοξαδέρφη του Φέντερερ, όπως μου είπε κάποιος και ξεράθηκα στο γέλιο!
Διακοπές σημαίνει αποχή από εφημερίδες, περιοδικά και κακές "επιρροές" συναφούς είδους. Προχθές ήμουν παρούσα σε περιστατικό στο οποίο μία δεσποινίς ετών ... 39 ζήτησε από τη γριά στο ψιλικατζίδικο τους New York Times, λέγοντας περιπαθώς :" Μα, να μη μπορώ να διαβάσω άλλη εφημερίδα!". Στη συκεκριμένη περιοχή φυσικά μετά βίας έβρισκες "Τα Νέα της κάτω ρούγας" αλλά το θέμα είναι ότι πολλοί δεν κάνουμε περικοπές στις συνήθειές μας με αποτέλεσμα οι διακοπές να είναι μία επανάληψη της καθημερινότητάς μας σε ένα άλλο σκηνικό. 
Σε κάθε περίπτωση, ας απολαύσουμε όλοι τις "περικεκομμένες" διακοπές μας για να αντέξουμε το δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί. Δε θέλει κόπο. Θέλει τρόπο...



Σόνια Σιούτη