Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τέρατα γύρω μας...


Τέρατα…Τα φανταζόμαστε άγρια και επιθετικά αλλά ποτέ ανθρωπόμορφα.Λες και είναι από άλλο πλανήτη. Κι όμως πόσο λάθος κάνουμε.
Τα τέρατα μοιάζουν με τους ανθρώπους εξωτερικά. Αλλά διαφέρουν εσωτερικά… Δεν υπάρχει αγάπη μέσα τους, ούτε ευγενή αισθήματα.Μόνο τον πόνο θέλουν να σκορπούν.
Ένα από αυτά τα τέρατα μας αποκαλύφθηκε στην Πάρο. Ένας νεαρός 29 ετων. Κι όμως… Όταν οι άλλοι σε τέτοια ηλικία κάνουν όνειρα, αυτός κατέστρεψε τα όνειρα άλλων…Όταν άλλοι σκέφτονται να κάνουν οικογένεια αυτός κατέστρεφε οικογένειες. Και το ερώτημα: Γιατί;;;;;;;;;;
Ποιος ξέρει; Μάλλον ιδεολογικοί λόγοι… Μα ποια ιδεολογία νομιμοποιεί τη βία, την τόσο άδικη βία εναντίον αθώων;;;
Λένε πως είναι αναρχικός, αυτό δηλώνει τουλάχιστον. Τι ξέρει από αναρχία;;; Έχει διαβάσει ποτέ να μάθει τι είναι η αναρχία;;; Μια ιδέα για έναν καλύτερο κόσμο κι όχι τρόποι για να σκορπάς τον πόνο γύρω σου.
Ένα τέρας λοιπόν ήταν. Όχι ιδεολόγος αλλά θηρίο ανήμερο γεμάτο μίσος μέσα του. Αλλά το χειρότερο ήταν τα άλλα θηρία που έσπευσαν να τον υπερασπιστούν:
«Και ίσως από τα ελάχιστα ευχάριστα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού η θέα του ψόφιου βλάκα στην Πάρο. Η βλακεία του έφτασε σε τέτοια επίπεδα που θυσίασε την ζωή του για μερικά χιλιάρικα που μόλις είχαν ληστευτεί από μια ΤΡΑΠΕΖΑ! Αυτό είναι το μέλλον που περιμένει τους ρουφιάνους-πολίτες που φοράνε με βιασύνη την στολή του μπάτσου και παριστάνουν τον ήρωα».
Ναι αυτά δήλωσαν οι συναγωνιστές του 29χρονου δολοφόνου-εγκληματία.
Ναι τον υπερασπίζονται και καταδικάζουν το θύμα.
Έναν 53χρονο ταξιτζή που προσπάθησε να τον σταματήσει μετά τη ληστεία που διέπραξε και δέχθηκε 4 σφαίρες!!!
Ναι 4, όχι μια ούτε δυο ούτε τρεις….
Ο Μάνος Χατζηδάκις είπε πως όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις. Μάλλον οδεύουμε σε μια άλλη κοινωνία. Σε μια κοινωνία τεράτων και θηρίων. Εκτός κι αν τους σταματήσουμε.
Με ποιο τρόπο; Με τη μεγαλύτερη δύναμη σε μια κοινωνία: πνεύμα ενότητας και κοινωνική αλληλεγγύη. Και έτσι το τέρας θα ψοφίσει μαζί με τα άλλα θηρία της κοινωνίας μας…