Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Επωνύμως ανώνυμοι ή ανωνύμως επώνυμοι...;

Και ναι! Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του επιβάλλεται να έχει λογαριασμό στο facebook, στο twitter, στο Χ, στο Ψ, στο Ζ. Πού είναι το κακό; Πουθενά! Το καλό; Επίσης πουθενά! 
Όλα αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνουν την επικοινωνία, κτλ κτλ κτλ. ΟΜΩΣ, όταν κάποιοι φτάνουν να δημιουργούν ψεύτικα profiles προκειμένου να παρακολουθήσουν τον/την πρώην, τους φίλους με τους οποίους ενδεχομένως μάλωσαν (και αναφέρομαι στους ανθρώπους-όχι στους ... friends), το γείτονα, τη γριά απέναντι ή οποιονδήποτε τότε είναι, αν μη τι άλλο, ανήθικο.
Κάπου διάβασα πρόσφατα ότι το φαινόμενο αυτό είναι πλέον σύνηθες. Ένας νεαρός 15 ετών στη Σκωτία είχε δημιουργήσει δέκα διαφορετικά profiles με ψεύτικα ονόματα, προκειμένου να παρακολουθεί κάθε κίνηση της κοπέλας του! Και αναρωτιέμαι, πού φτάσαμε;;;;;; 
Φυσικά αυτές είναι οι ήπιες περιπτώσεις, καθώς υπάρχουν και οι γνωστοί ανώμαλοι που "κυνηγούν" τα ανήλικα. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από ανήθικο. Είναι επικίνδυνο. Παρουσιάζονται με ένα ψευδώνυμο, τύπου Μαρία Μαγδαληνή και από πίσω κρύβεται ο Μήτσος που καραδοκεί να δει καμιά φωτογραφία. 
Προσοχή λοιπόν σε όλους μας. Ποτέ προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο. Ποτέ δεν επικοινωνούμε με αγνώστους. Οι πραγματικοί φίλοι είναι εκεί έξω. Στον αληθινό κόσμο. Όχι στον μικρόκοσμο του ίντερνετ...

Σόνια Σιούτη