Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ένας ξεχωριστός «φίλος»

Απαισιοδοξία, γκρίνια, τσακωμοί και στεναχώριες… Αυτή είναι η σημερινή μας πραγματικότητα. Και η αιτία είναι κυρίως η οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όλοι! Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Γιατί η αλήθεια είναι πως τα χρήματα κατέχουν «σημαντική» θέση στη ζωή μας. Θα έπρεπε όμως;
Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και εγώ, που είχαν την τύχη να γνωρίζουν και να έχουν «φίλο» ένα άτομο ξεχωριστό. Και λέω ξεχωριστό, αφού το άτομο αυτό δίνει άλλο νόημα στη δική του ζωή, αλλά και όλων όσων έχει δίπλα του. Ο δικός μου «φίλος» δεν περπατάει. Μπορεί όμως και κάνει διάφορα αθλήματα και παίζει πολλά διαφορετικά παιχνίδια! Τον γνώρισα πριν από 6 περίπου χρόνια και παρόλο που τώρα δεν τον βλέπω συχνά, τον σκέφτομαι το ίδιο.
Αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό στα μάτια μου, και όχι μόνο, δεν είναι το πόσο έξυπνος είναι – δεν σας ανέφερα ότι είναι και πολύ εύστροφος - αλλά η θέλησή του να ξεπερνά τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην καθημερινότητά του, καθώς και το αστείρευτο χιούμορ του να τα αντιμετωπίζει! Μαζί με τους γονείς του έχουν καταφέρει αυτό που πολλοί από εμάς θεωρούμε ακατόρθωτο… να είναι ευτυχισμένοι! Μην με ρωτήσετε πώς. Δεν ξέρω. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τους θαυμάζω!
Θα μου πείτε τώρα γιατί σας τα λέω αυτά. Μα φυσικά για να κατανοήσουμε ποια θα πρέπει να είναι η ουσία της ζωής και πως θα πρέπει να γευόμαστε κάθε στιγμή της και να μην γκρινιάζουμε για το αν θα έχουμε λίγα ή πολλά χρήματα. Αντιθέτως, από τέτοια ξεχωριστά και δυνατά άτομα να μαθαίνουμε και να προχωράμε μπροστά!