Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το Δ'Ράιχ κατακτά την Ευρώπη


Τέλη 2011 μ.Χ. Οι δυνάμεις του άξονα προελαύνουν στην Ευρώπη. Η συμμαχία της Γερμανίας του Φύρερ και της Γαλλίας του Κλόουν έχουν δημιουργήσει μια πανίσχυρη συμμαχία στην οποία κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν μπορεί να αντισταθεί. Ο Φύρερ δε λέγεται Χίτλερ αλλά Μέρκελ ενώ ο σύμμαχός της Κλόουν δε λέγεται Μουσολίνι αλλά Σαρκοζί. Η συμμαχία αυτή είναι γνωστή και ως «Μερκοζί».
Η Μέρκελ φάνηκε πιο έξυπνη απ’τον προηγούμενο Φύρερ. Γιατί να χυθεί αίμα; Όχι βέβαια, δε χρειάζονται απώλειες για το πανίσυρο Δ’Ράιχ.Η οικονομία είναι πιο αποτελεσματική από τα τεθωρακισμένα και μπορεί να αξιοποιηθεί άνετα από τη Γερμανία. Ο Σαρκοζί γνέφει παντού καταφατικά αναγνωρίζοντας το μεγαλείο και τη δύναμη της συμμάχου του. Έτσι μπροστά στην οικονομική δύναμη του άξονα οι ελεύθεροι λαοί καταρέουν ένας-ένας: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία... Η Γερμανία φαίνεται να πετυχαίνει αυτό που 70 χρόνια πριν απέτυχε: Να πατάξει την Ευρώπη και μάλιστα χωρίς απώλειες γι’αυτήν.
Και έτσι φτάσαμε στη 12η Δεκεμβρίου. Η Γερμανία, σε συνεδρίαση των Ευρωπαϊκών κρατών, επιβάλλει με τη στήριξη της Γαλλίας τις θέσεις της στους κατακτημένους και συγκεκριμένα:
·         Συνταγματική καθιέρωση της υποχρέωσης για ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.
·         Αυστηρότερο έλεγχο (και αυτόματες κυρώσεις) των κανόνων που διέπουν τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ.
·         Ασφυκτική εποπτεία και αξιολόγηση των προσχεδίων προϋπολογισμού.
Η Μέρκελ επιτυγχάνει τη συγκατάθεση των Ευρωπαϊκών κρατών αφού έχει ασκήσει σε αυτά πίεση και βία. Όμως, δεν προσυπογράφουν όλοι. Το Ηνωμένο Βασίλειο, απλά ένα φάντασμα της άλλωτε πανίσχυρης Βρετανικής Αυτοκρατορίας, αρνείται να πέσει θύμα στον εκβιασμό του θηλυκού Φύρερ. Προτεργάτης της άρνησης των Βρετανών είναι ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας που ως νέος Τσώρτσιλ συνεχίζει να αντιστέκεται και αρνείται να υποταχθεί, θέτοντας πάνω απ’όλα το συμφέρον της Πατρίδας του.
Θα καταφέρει άραγε ο άξονας να διαλύσει την αντίσταση των Βρετανών;
Ένα είναι σίγουρο.Η ιστορία επαναλαμβάνεται...