Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Εθνική Κατάντια...


Όπως είναι γνωστό, η δημοκρατία μας είναι έμμεση, δηλαδή ο λαός κυβερνά μέσω των εκπροσώπων του στο Κοινοβούλιο. Το ισχύον Σύνταγμα ορίζει πως ο λαός είναι η πηγή και ο φορέας της εξουσίας, την οποία ασκεί δια των αντιπροσώπων του.

Και το ερώτημα είναι:Κυβερνά ο λαός ή οι βουλευτές;

Αν κυβερνούσε ο λαός, ο Γεώργιος Παπανδρέου Β’ δε θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης παρόλο που οι εκπρόσωποι του λαού του την έδωσαν. Όλοι οι αντάρτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έγιναν ξαφνικά νομιμόφρονες ενώ η κυρία Λούκα Κατσέλη, ανεξάρτητη βουλευτής, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την ομιλία του Πρωθυπουργού ο οποίος , όπως γνωρίζουμε είναι δεινός ρήτορας,που δεν μπόρεσε να αντισταθεί και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης.

Έτσι παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ κάτω από 20% στο Κοινοβούλιο έχει πάνω από 50%...Ωραία εκπροσώπηση!

Η ουσία είναι πως δεν φταίει ούτε ο ΓΑΠ ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά το κομματικοκρατικό σύστημα. Οι βουλευτές αν εκφράσουν διαφορετική από την αναμενόμενη άποψη διαγράφονται αμέσως. Έτσι δημιουργείται μια εκβιαστική σχέση εξάρτησης μεταξύ του κόμματος (το οποίο εκπροσωπεί ο Πρόεδρός του) και των βουλευτών του κόμματος αυτού.

Πάντως σε κάθε περίπτωση ο ΓΑΠ οφείλει να είναι υπερήφανος. Όντας αυτοδημιούργητος (αφού κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς του δεν είχε ασχοληθεί με τα κοινά...) κατάφερε χωρίς μέσα να εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής, υπουργός και τέλος Πρωθυπουργός (ή μάλλον Πρωθυπούργος)...Η αντιπολίτευση είναι άφαντη και η χώρα καταρρέει........

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΓΑΠ επειδή χθες για 45’ της ώρας πίστεψα πως είμαι πολίτης ενός πανίσχυρου οικονομικά κράτους που βρίσκεται στο απόγειο της ακμής του.

Τα συμπεράσματα δικά σας...........