Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αγώνας για ΖΩΗ



Υπάρχουν στιγμές απόγνωσης.Στιγμές που θα ήθελες να μην υπάρχεις.Αλλά κάτι σου δίνει δύναμη.Δύναμη για ζωή,δύναμη για νέες εμπειρίες...Αυτή είναι η θέληση του ανθρώπου, που αν δεν την είχαμε θα αυτοκτονούσαμε ομαδικά σαν Ιάπωνες Καμικάζι.
Γνωρίζω πως πολλοί από εμάς είναι απαισιόδοξοι.Γιατί όμως; Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα, έχουμε τη δύναμη και το μόνο που μένει είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Ο Κινέζος Λάο Τσε πριν από 2500 χρόνια είχε πει πως όποιος γνωρίζει τον εχθρό του είναι ισχυρός, όποιος γνωρίζει τον εαυτό του πανίσχυρος...Αυτό πρέπει να κάνουμε λοιπόν.Να πετύχουμε την αυτογνωσία, το γνώθι σαυτόν που έλεγε και ο Σωκράτης.
Δε χρειάζεται το κάθε γεγονός αρνητικό να μας διαλύει ψυχολογικά. Έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τα πάντα.Αρκεί να επιλέξουμε τη μάχη και να μην υποχωρήσουμε. Άλλωστε η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας. Αγώνας συναισθημάτων, αγώνας επιβίωσης...Αλλά αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον νικήσουμε. Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να πιστέψουμε στη νίκη. Νίκη όχι ενάντια στους άλλους αλλά ενάντια στις προσωπικές μας αδυναμίες. Το όπλο μας στον αγώνα αυτό είναι η θέληση.Όσοι δεν την έχουν άφθονη δεν τα καταφέρνουν. Όσοι όμως την καλλιεργήσουν και αγωνιστούν είναι βέβαιο πως θα βγουν νικητές στη ζωή.Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε...