Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μα τον άγιο Βαλεντίνο!

Δεκατέσσερις Φλεβάρη! Πρώτη φορά είδα τόσες πολλές καρδούλες σε ζαχαροπλαστεία και ανθοπωλεία. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από την καθημερινότητα. Όλοι μας το έχουμε ανάγκη. Ερωτευμένοι ή μη, σπεύσατε να αγοράσετε μία τούρτα καρδιά, μία πάστα καρδιά ή  έστω ένα γλειφιτζούρι καρδιά. Χρειαζόμαστε λίγη γλύκα στη ζωή μας, λίγο συναίσθημα, λίγη αγάπη από όπου και αν προέρχεται.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου μία ευκαιρία να κάνουν τζίρο τα ανωτέρω καταστήματα. Ακόμα και αν είναι έτσι, δεν πειράζει. Τουλάχιστον θα μας μείνει η γλύκα! 
Εγώ σήμερα θα ακούω Love radio 97.5 (κι ας παίζει κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια τραγούδια). Θα πειράζω τους έφηβους μαθητές μου, όταν μου λένε "γιορτάζετε σήμερα, κυρία;".  Θα χαμογελάω, όταν βλέπω δυο μέτρα μαντράχαλους να κρατάνε μπαλόνι καρδούλα στη μέση του δρόμου, περιμένοντας το κορίτσι τους. Γιατί αυτά και άλλα παρόμοια μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας θυμίζουν ότι είμαστε ζωντανοί όσο κι αν η ζοφερή πραγματικότητα μας κάνει να το ξεχνάμε! Γιατί αρκετά σνομπάραμε ό,τι δε θεωρούσαμε "ποιοτικό", στα πλαίσια της σοβαροφάνειας. 
Χρόνια πολλά λοιπόν!


Σόνια Σιούτη