Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μία εικόνα...χίλιες λέξεις!


Η έβδομη μέρα...



“καὶ εὐλόγησεν ὁ Θεὸς τὴν ἡμέραν τὴν ἑβδόμην καὶ ἡγίασεν αὐτήν· ὅτι ἐν αὐτῇ κατέπαυσεν ἀπὸ πάντων τῶν ἔργων αὐτοῦ, ὧν ἤρξατο ὁ Θεὸς ποιῆσαι”. Γεν. 2,3     

Η Κυριακή για εμάς τους χριστιανούς είναι ότι η Παρασκευή για τους μουσουλμάνους και ότι το Σάββατο για τους Εβραίους. Είναι η ιερή μας μέρα. Ιερή μέρα όμως δεν είναι μόνο για τη θρησκεία μας.
Την Κυριακή το μεσημέρι η οικογένεια μαζεύεται στο τραπέζι. Τα παιδιά δεν έχουν σχολείο. Οι γονείς επίσης δεν εργάζονται. Έτσι τη μέρα αυτή συγκεντρώνεται ολόκληρη η οικογένεια στο τραπέζι.
Το γιατί πρέπει να εργάζεται ο κόσμος την Κυριακή δεν το ξέρω.
Ποιον θα βοηθήσει η Κυριακάτικη εργασία;;; Οι Έλληνες δεν έχουν αρκετά χρήματα για να ξοδεύουν μια μέρα αγοράζοντας από τα μαγαζιά. Τη θρησκεία μας την προσβάλλει αφού αντί  ο κόσμος να πηγαίνει στην εκκλησία θα δουλεύει. Την οικογένεια τη χωρίζει. Οι γονείς δε θα τρώνε μαζί με τα παιδιά.
Άρα ποιον ωφελεί; Πάντως όχι τη Θρησκεία, την Οικογένεια και τον Έλληνα πολίτη.
Η παράγραφος 3 του 1ου άρθρου του ισχύοντος Συντάγματος αναφέρει: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».
Συνεπώς οι αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας  πρέπει να αποσκοπούν στο καλό του λαού και του έθνους.
Συμπεραίνουμε λοιπόν πως το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές εφόσον δεν ωφελεί το λαό και το Έθνος έρχεται σε αντίθεση με το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος που αποτελεί θεμέλιο του πολιτεύματος και απαγορεύεται αυστηρά η παραβίασή του.
Από Θρησκευτική σκοπιά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ανήθικο.
Από Συνταγματική άποψη είναι αντισυνταγματικό.
Και οι εργαζόμενοι πότε θα ξεκουράζονται;;;
Μάλλον η ξεκούραση δεν είναι στο πρόγραμμα. Και αυτό το πρόγραμμα είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση… Σε μια κατεύθυνση που μετατρέπει τον εργαζόμενο σε μηχανή αγνοώντας πως πάνω απ’όλα είναι άνθρωπος.
Και ο άνθρωπος έχει ανάγκες…
Πρέπει να φάει.
Πρέπει να κοιμηθεί.
Πρέπει να ερωτευτεί.
Πρέπει να παίξει με τα παιδιά του.
Πρέπει να διαθέτει όμως χρόνο για τα παραπάνω. Και η Κυριακή είναι αργία. Και πρέπει να παραμείνει αργία…