Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΚΝΕ: Σου ανοίγει το στόμα,σου κλείνει το μυαλό...


Ως φοιτητής είχα την χαρά και την τιμή να συναντήσω συναδέλφους μου που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ευρέως γνωστό ως Μ.Α.Σ.Αποτελεί ουσιαστικά παράρτημα της ΚΝΕ. Οι αγαπητοί λοιπόν συνάδελφοι που ανήκουν στην ΚΝΕ έχουν ένα μικρό νευρολογικής φύσεως εγκεφαλικό προβληματάκι που καθιστά δύσκολο το διάλογο με άλλων πεποιθήσεων άτομα που διαφωνούν με την επίσημη γραμμή του ΚΚΕ.
Τα παιδιά αυτά διαβάζουν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ με μανία.Προσωπικά μια φορά που διάβασα τη συγκεκριμένη «εφημερίδα» μου φάνηκε πως κάθε άρθρο ήταν ίδιο με το προηγούμενο ενώ από άποψη αντικειμενικότητας έπαιρνε το χρυσό!!!!
Πάντως το να συζητήσεις με ΚΝΙτη μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί άθλος του Ηρακλή ή μάλλον ορθότερα του φοιτητή...Είχα κι εγώ αρκετές δραματικές εμπειρίες με τα ανοιχτά αυτά μυαλά.
Όμως νομίζω πως πρέπει να κατονομάσω μια σειρά από διακριτικά στοιχεία που τους κάνουν και ξεχωρίζουν:
1.Παντελής έλλειψη επιχειρημάτων.Περιορίζονται σε επιχειρήματα τύπου:»Είσαι προβοκάτορας!!!!»,»Καπιταλιστή,φασίστα,οπορτουνιστή του εργατικού κινήματος!!!!!».
2.Βαθιά πεποίθηση ότι η Αλέκα θα μας σώσει.(Κατάντια άτομα 20 ετών να περιμένουν σωτηρία από μια ηλικιωμένη γυναίκα που εδώ και 20 χρόνια κρατά στα ίδια πάνω-κάτω ποσοστά το κόμμα της)
3. «Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ το λέει ξεκάθαρα!!!!»...Τώρα το τι και γιατί το λέει είναι άλλο θέμα...
4. Ψυχροπολεμική νοοτροπία...Οι ΗΠΑ μας υποδουλώνουν στον καπιταλισμό και η μόνη λύση είναι να αντισταθούμε με τον κομμουνισμό!!!!
5.Συγκεκριμένο λεξιλόγιο που θυμίζει κασέτα.. εργατική τάξη,πλουτοκρατία,ευρωμονόδρομος κλπ.
6.Άγνοια της ιστορίας αλλά πεποίθηση ότι είναι γνώστες των γεγονότων.
Τώρα το τι πολίτες θα γίνουν όταν μεγαλώσουν ας το κρίνουν άλλοι.Αυτό πάντως που με λυπεί βαθύτατα είναι να βλέπω παιδιά να λειτουργούν στη σχολή κατά τα πρότυπα της χιτλερικής νεολαίας παρόλο που ιδεολογικά είναι διαμετρικά αντιθετοί με το Χίτλερ μια που θεός τους είναι ο Στάλιν(και μην τολμήσει κανείς να τον πει τύραννο και δολοφόνο μπροστά τους!!!!!)