Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Οι "Επαναστάτες"


Η ελληνική κοινωνία έχει γεμίσει με «επαναστάτες». Όλες οι πολιτικές οργανώσεις διεκδικούν αυτό τον τίτλο.Το παράδοξο είναι ότι έχουμε γεμίσει με επαναστάτες χωρίς όμως να γίνεται επανάσταση. Και το ακόμα χειρότερο ότι πέραν των πολιτικών οργανώσεων έχουν εμφανιστεί και τρομοκρατικές οργανώσεις που διεκδικούν τον τίτλο της επανάστασης...
Τα χτυπήματά τους, συνήθως, είχαν συγκεκριμένους στόχους. Μέχρι τώρα...Γιατί μια νέα οργάνωση που αυτοπροσδιορίζεται «Αντάρτικο Πόλεων» έβαλε στόχο το μετρό της Αθήνας. Ευτυχώς, η βόμβα δεν έσκασε από κακοτεχνία.
Μα τI είδους «επαναστάτες» είναι αυτοί;;;;; Οι άνθρωποι που μετακινούνται με το μετρό δεν ανήκουν στην πλουτοκρατία και είναι τουλάχιστον το 90% των Ελλήνων.Επανάσταση,λοιπόν, με αίμα αθώων...Ωραία «επανάσταση».
Στην  επιστήμη της ιστορίας ως επανάσταση ορίζεται το γεγονός που έχει ως συνέπεια βαθύτατες αλλαγές στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή ενός κράτους. Με το αίμα τόσων αθώων γίνεται σαφές πως καμία αλλαγή δεν θα επιτευχθεί...Επομένως, δεν είναι ούτε τυπικά  επαναστάτες.
Συνεπώς, πρόκειται για δολοφόνους. Και μάλιστα διεστραμμένους. Χωρίς κοινωνική και εθνική συνείδηση...Άτομα αδίστακτα που το μόνο που θέλουν είναι να σκορπίσουν τον τρόμο και τον πόνο. Μου θυμίζουν τον Ηρόστρατο, μια διεστραμμένη προσωπικότητα της αρχαίας Εφέσσου που πυρπόλησε το ναό της Αρτέμιδος (ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου) για... να μείνει στην ιστορία.
Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να μείνουμε στην ιστορία. Πρέπει να προσπαθούμε να μη μείνουμε όμως στις μελανές σελίδες της...Δε θέλουμε άλλους Χίτλερ...Θέλουμε ανθρώπους με οράματα για τον τόπο μας και μεράκι να τα πραγματώσουν. Αυτοί θα είναι οι πραγματικοί επαναστάτες. Και θα είμαστε όλοι στο πλευρό τους...