Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ελληνοκύπριοι από το 1000πΧ,Τουρκοκύπριοι από το 1571μΧ

Τί γράφει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για την Κύπρο:"Cyprus which was ruled by different suzerains, but which never in its entire history came under Greek rule, was conquered by the Ottomans in 1571 and ruled by them until 1878(http://www.mfa.gov.tr/cyprus-in-the-period-1571---1959.en.mfa)".
Ας ανασκευάσουμε τους ανιστόριτους: Η Κύπρος υπήρξε αποικία των Ελλήνων από τα προχριστιανικά χρόνια και φυσικά δεν υπήρξε τμήμα Ελληνικής Αυτοκρατορίας γιατί οι Έλληνες ζούσαν σε πόλεις κράτη. Έτσι και η Κύπρος ανέπτυξε τα δικά της κρατίδια με σημαντικότερη τη Σαλαμίνα (Αμμόχωστος) με σημαντικότερο βασιλιά τον Ευαγόρα Α' (ελληνικότατο όνομα και Έλληνας φυσικά ο ίδιος). Αν και κατακτήθηκε απόι Ασσυρίους η Κύπρος ανεξαρτητοποιήθηκε το 663πΧ. Κατακτήθηκε από Αιγυπτίους και Πέρσες αλλά λόγω της σημαντικής βοήθειας στον Αλέξανδρο (τον ομοεθνή των Ελλήνων της Κύπρου) αφέθηκε και πάλι ανεξάρτητη!!
Το 312πΧ κατακτήθηκε από τους Πτολεμαίους της Αιγύπτου και ως εκ τούτου ΥΠΗΡΞΕ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Όπως βέβαια υπήρξε και βυζαντινή επαρχία μέχρι τον 11ο αιώνα!!!!!!
Όσο για τους Τουρκοκύπριους;;; Το 1571 οι Τούρκοι αφού κατέλαβαν το νησί από τους Βενετούς έδωσαν γη σε 30.000 Οθωμανούς στρατιώτες. Αυτοί είναι οι πρόγονοι των Τουρκοκυπρίων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή οι Έλληνες ζουν στο νησί από το 1000πΧ και οι Τούρκοι μόλις από το 1571μΧ. Αυτά για την ιστορία...
Βασίλης Παπαγιαννίδης