Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Με τη ματιά ενός συνειδητοποιημένου νέου...

Του Βασίλη Παπαγιαννίδη, φοιτητή Νομικής

Η Ελλάδα έχει περάσει πολλά… Πολέμους, επαναστάσεις, κατοχή, εμφυλίους, πραξικοπήματα αλλά και πολλές άλλες συμφορές, όπως για παράδειγμα το Κυπριακό. Κι όμως σε κάθε δυσκολία, παρά τις διαφωνίες τους, οι Έλληνες ενώνονταν και αντιμετώπιζαν όλοι μαζί κάθε κίνδυνο που απειλούσε την ανεξαρτησία της χώρας… μέχρι σήμερα τουλάχιστον.
Τον Οκτώβριο του 1940 ο δικτάτορας της Ιταλίας, Μουσολίνι αξίωσε από την Ελλάδα να γίνει δορυφόρος της Ιταλίας. Η απάντηση του τότε δικτάτορα Μεταξά ήταν ΟΧΙ. Μια απάντηση που εξέφραζε πλήρως το λαϊκό αίσθημα. Συνεπώς το ΟΧΙ ήταν απάντηση όλων των Ελλήνων στις Ιταλικές βλέψεις. Το ίδιο έγινε και με τους Γερμανούς. Η Ελλάδα αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια τους εχθρούς της.
Και φθάσαμε το 2011 μ.Χ στην Ελληνική Δημοκρατία. Μια δημοκρατία, όμως, που δεν εκφράζει το λαϊκό αίσθημα ούτε στο ελάχιστο. Που λέει πάντα ΝΑΙ σε ό,τι της ζητήσουν οι ξένοι επίδοξοι κατακτητές. Αυτοί αποδείχτηκαν πιο έξυπνοι από τους Ναζί. Μα γιατί να ρισκάρουν με πόλεμο και ενδεχόμενες  απώλειες προκειμένου να κατακτήσουν την Ελλάδα; Κι έτσι τη χτύπησαν στην οικονομία, εκμεταλλευόμενοι την κακοδιαχείρισή της τα τελευταία χρόνια. Για την εφαρμογή του σχεδίου τους τοποθέτησαν μια κυβέρνηση πιστή σε αυτούς, που δε διαφέρει σε πολλά από την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου.
Οι Έλληνες είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται, την αξιοπρέπειά τους να χάνεται και το κύρος της Ελλάδας να εκμηδενίζεται. Κι όμως, δεν έκαναν τίποτα επηρεασμένοι από την προπαγάνδα των Μἐσων Μαζικής Ενημέρωσης που στήριζαν τα κυβερνητικά μέτρα πείνας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Μέχρι που ήρθαν οι Ισπανοί να τους ξυπνήσουν… «ΣΣΣ!…Οι Έλληνες κοιμούνται ακόμη» έγραψαν οι «αγανακτισμένοι» Ισπανοί… Και πράγματι οι Έλληνες ξύπνησαν και έδειξαν το πόσο αγανακτισμένοι είναι, όταν μαζεύονταν κατά χιλιάδες έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα. Η Αριστερά προσπάθησε να καπηλευτεί το λαϊκό κίνημα. Δεν τα κατάφερε γιατί η Αριστερά εκπροσωπείται στη Βουλή ενώ ο λαός όχι.
 
Ο εντολοδόχος των κατακτητών, όμως, βρήκε τη λύση να κάμψει την οργή του λαού. Αρχικά με προβοκάτσιες που οδήγησαν σε επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του πλήθους με χημικά… και στη συνέχεια με έναν ανασχηματισμό - ή μάλλον ανακατανομή - υπουργών για να θολώσει τα νερά… Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Ο κόσμος αραίωσε, οι πλατείες άδειασαν και ο δρόμος άνοιξε για τους δωσίλογους της Βουλής να συνεχίσουν το προδοτικό και αντιλαϊκό τους έργο με την πολύτιμη βοήθεια των δημοσιογράφων. Και οι Έλληνες κοιμήθηκαν ξανά….
Σήμερα στην Ελλάδα αμφισβητείται η ίδια η έννοια της δημοκρατίας. Γιατί δημοκρατία δεν είναι να μας κυβερνά το ΠΑ.ΣΟ.Κ, η Ν.Δ. ή το Κ.Κ.Ε ., αλλά αυτός που κυβερνά (όποιος κι αν είναι) να κυβερνά με βάση τη θέληση του λαού. Αυτό σημαίνει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Κι αυτό θέλουν οι Έλληνες. Ας ελπίσουμε να ξαναξυπνήσουν και να απαιτήσουν τα δικαιώματα που καθημερινά τους στερούν, για το καλό όλων μας…