Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Προβλέπω νίκη...

Τέλη 1974…H δημοκρατία έχει αποκατασταθεί και ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται για την (πρώτη ελεύθερη μετά το 1967) εκλογική αναμέτρηση. Αντίπαλα κόμματα είναι η Νέα Δημοκρατία, που μόλις είχε ιδρύσει ο Κ.Καραμανλής, και η Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις, υπό τον Γεώργιο Μαύρο. Η Νέα Δημοκρατία καλύπτει το χώρο της Δεξιάς ενώ η ΕΚ-ΝΔ το χώρο του κέντρου.

Δημοσκοπήσεις ακόμα δεν γίνονται στη χώρα. Η κατάσταση είναι μεταβατική και ο τύπος της Δεξιάς κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο το δίλημμα «Καραμανλής ή Τανκς». Οι δημοσιογράφοι, μην έχοντας πλήρη εικόνα της λαϊκής βούλησης, πλησιάζουν το Μαύρο και τον ρωτούν ποιο θα είναι κατά τη γνώμη του το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Προβλέπω νίκη», απάντησε.

Και πράγματι νίκη ήταν αλλά όχι για τον Μαύρο. Ο Καραμανλής και η ΝΔ απέσπασαν το 54% των ψήφων του εκλογικού σώματος και κέρδισαν 219 έσρες στο Κοινοβούλιο. Αντίθετα ο «νικητής» Μαύρος και η Ένωση Κέντρου πήραν μόλις το 20% των ψήφων και οι έδρες τους στο κοινοβούλιο περιορίστηκαν στις 60.

Ένας πολιτικός, λοιπόν, πρέπει να έχει το χάρισμα να είναι διορατικός και να προβλέπει ορισμένα πράγματα. Ο Μαύρος ήταν ένας μέτριος πολιτικός που οδήγησε την Ένωση Κέντρου στη διάλυση λίγα χρόνια αργότερα ενώ οι ψηφοφόροι του μετακινήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι και σήμερα είναι απράδεκτο να απαντά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Χρυσανθακόπουλος σε ερώτηση των δημοσιογράφων ,για το εάν το ΛΑΟΣ θα βγει δεύτερο κόμμα, πως θα είναι κυβέρνηση!!!!!

Εκτός της γελοιοποίησης ο βουλευτής κερδίζει μονάχα την απαξίωση των πολιτών αφού δείχνει ανωριμότητα σε μια περίοδο που η χώρα βυθίζεται στο χάος…Η ελπίδα για τη χώρα θα είναι νέοι πολιτικοί, που θα έχουν δουλέψει και θα μπορούν να προβλέψουν ορθά πολύ περισσότερα πράγματα από ένα εκλογικό αποτέλεσμα…